Tapeedimustreid fantaasia ja reaalsuse piirimailt

06 oktoober 2021 – Pille-Riin Lass

Tapeedimustreid fantaasia ja reaalsuse piirimailt

Tapeedimustreid fantaasia ja reaalsuse piirimailt

Lina Schnauferi kolmanda tapeedikollektsiooni nimi Hjärterum tähendab otsetõlkes südame ruumi. Väljend on rootsi keeles kasutusel kui paljusid mahutav napp ruum. Õhtusöögilauas, kus juba istub tihedalt einestajaid, leitakse omadele inimestele kindlasti lisaruumi. Meie ütleme selle kohta: häid lambaid mahub palju ühte lauta. Hjärterum räägibki kogukonna soojusest, kodusest atmosfäärist ja armsate inimestega koos viibimisest.

Enda sõnul vastandab ja sulandab disainer mustritel linna ja maa, mäed ja orud, fookuses on maastikud ja taimestik. Teeme mustrireisi läbi metsiku Rootsi looduse, samblikud graniitkaljudel, ürgmets ja rannaniidud.

Lina mustritest leiab nihestatud kuid siiski selgelt äratuntavaid taimeelemente. Ainulaadne tõlgendus fantaasia ja reaalsuse piirimailt sünnib läbi disaineri isikliku lille- või taime-kogemuse. Tema sõnul on mustriloomes alati natuke maagiat, kus väike võib korraga olla hästi suur või pisemadki nüansid mõjutada kogu üldilmet ja meeleolu.

Kohalikku floorat kunstiliselt tõlgendades on Lina loonud ajatu, nii ajaloolises kui ka modernses võtmes väljendust võimaldava, tapeedikollektsiooni.

Lina Schnaufer on väga produktiivne illustraator ja mustridisainer, kes elab ja töötab Göteborgis, kus lõpetanud 2017. aastal HDK Tarbekunsti ja Disaini Akadeemia disainieriala, asus juhtima ka oma ettevõtet.

Märksõnad: